Jednoduchý recept

Štrůdl tažený

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46795

Ingredience

3 ks Cukr skořicový
10 ks Jablka
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo jihočeské
1 polévková lžíce Olej rostlinný
50 g Ořechy vlašské
50 g Strouhanka
1 špetka Sůl
120 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 789 kcal
Kilojoule 3 303kJ
41% Sacharidy 147 g
27% Tuky 20 g
8% Sodík 150 mg
23% Bílkoviny 13 g

Štrůdl tažený postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme hladkou mouku se špetkou soli, přilijeme rostlinný olej, vlažnou vodu a vytvoříme těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme v pokojové teplotě odpočinout 30 minut.

2

Poté těsto vytahujeme na pomoučněné utěrce v tenký plát.

3

Posypeme strouhankou, rozprostřeme nastrouhaná jablka, posypeme ořechy a skořicovým cukrem.

4

Plát stočíme do štrůdlu a dáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem.

5

V předehřáté troubě pečeme závin potřený rozpuštěným máslem při teplotě 170°C. Během pečení občas štrůdl potřeme máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept