Štrůdl tažený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štrůdl tažený
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46795 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
3 ks | Cukr skořicový |
10 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Máslo jihočeské |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
50 g | Ořechy vlašské |
50 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
120 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 92g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 607,7mg |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Olej rostlinný, Ořechy vlašské, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Máslo jihočeské, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štrůdl tažený postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme hladkou mouku se špetkou soli, přilijeme rostlinný olej, vlažnou vodu a vytvoříme těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme v pokojové teplotě odpočinout 30 minut. |
2 | Poté těsto vytahujeme na pomoučněné utěrce v tenký plát. |
3 | Posypeme strouhankou, rozprostřeme nastrouhaná jablka, posypeme ořechy a skořicovým cukrem. |
4 | Plát stočíme do štrůdlu a dáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. |
5 | V předehřáté troubě pečeme závin potřený rozpuštěným máslem při teplotě 170°C. Během pečení občas štrůdl potřeme máslem. |