V čaji hruška - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- V čaji hruška
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46798 |
Ingredience
3 ks | Badyán |
1 ks | Čaj černý |
300 g | Cukr krupice |
3 ks | Hřebíček |
4 ks | Hrušky |
1 ks | Skořice celá |
1 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
30% Kalorie 593 kcal
Kilojoule 2 483kJ
30% Sacharidy 106 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 16 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 106g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 383,7mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Hrušky, Skořice celá, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Čaj černý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
V čaji hruška postup přípravy receptu:
1 | Do varu přivedeme víno, přidáme černý čaj, cukr, badyán, skořici, hřebíček a oloupané hrušky zbavené jádřinců. Vaříme do změknutí. |
2 | Odstavíme a necháme vychladnout. |
Poznámka
Můžeme podávat se sirupem nebo zmrzlinou.