Jednoduchý recept

Svěží koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46800

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
200 ml Citronová šťáva
200 g Cukr krupice
300 g Cukr moučkový
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
800 ml Mléko plnotučné
600 g Mouka pšeničná hladká T 650
300 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Oříšky piniové
1 kávová lžička Tresť vanilková
2 ks Vaječný žloutek slepičí
200 g Vaječný žloutek sušený
1 ks Vanilkový lusk
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

74% Kalorie 1,457 kcal
Kilojoule 6 098kJ
47% Sacharidy 169 g
98% Tuky 74 g
11% Sodík 214 mg
57% Bílkoviny 32 g

Svěží koláč postup přípravy receptu:

1

Smícháme hladkou mouku s kypřícím práškem, máslo, moučkový cukr, žloutky, vejce, vanilkovou tresť, citronovou kůru a vypracujeme hladké těsto. Necháme v chladu odležet 30 minut.

2

Poté polovinu těsta vyválíme do koláčové formy a v předehřáté troubě předpečeme 15 minut.

3

Druhou část vyválíme v plát o velikosti formy.

4

Povaříme na náplň mléko s vanilkovým luskem a citronovou šťávou. Žloutky, cukr a mouku dáme do misky a postupně přimícháme do vařícího mléka a vše povaříme. Přecedíme a necháme vychladnout.

5

Předpečenou formu naplníme hmotou a překryjeme plátem těsta, který potřeme vejcem a posypeme piniovými oříšky.

6

Dopečeme při teplotě 180°C asi 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept