Likérové soufflé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Likérové soufflé
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46803 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
85 g | Cukr krupice |
12 cl | Likér Chartreuse |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 185,1mg |
Draslík | 82,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér Chartreuse mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Likérové soufflé postup přípravy receptu:
1 | Vymažeme máslem 4 formičky na soufflé a odložíme do chladu. |
2 | Sníh z bílků vyšleháme, přimícháme opatrně 60 g cukru. Žloutky smícháme se zbylým cukrem a zapracujeme do sněhu. Přidáme Chartreuse Verte a hmotou naplníme formičky. |
3 | V předehřáté troubě pečeme 10 minut při teplotě 190 stupňů. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s pistáciovou zmrzlinou.