Jednoduchý recept

Likérové soufflé

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46803

Ingredience

85 g Cukr krupice
12 cl Likér Chartreuse
4 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 249 kcal
Kilojoule 1 041kJ
8% Sacharidy 29 g
5% Tuky 4 g
4% Sodík 74 mg
13% Bílkoviny 7 g

Likérové soufflé postup přípravy receptu:

1

Vymažeme máslem 4 formičky na soufflé a odložíme do chladu.

2

Sníh z bílků vyšleháme, přimícháme opatrně 60 g cukru. Žloutky smícháme se zbylým cukrem a zapracujeme do sněhu. Přidáme Chartreuse Verte a hmotou naplníme formičky.

3

V předehřáté troubě pečeme 10 minut při teplotě 190 stupňů.

4

Ihned podáváme.

Poznámka

Doporučujeme podávat s pistáciovou zmrzlinou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept