Salát z červené řepy s jogurtovým přelivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červené řepy s jogurtovým přelivem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 46805 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 ks | Červená řepa |
6 ks | Cibulka jarní |
200 g | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Salát ledový |
1 špetka | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 475,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Cibulka jarní, Limetková šťáva, Ocet vinný červený, Pažitka, Salát ledový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červené řepy s jogurtovým přelivem postup přípravy receptu:
1 | Bulvu červené řepy omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme přibližně 50 minut, dokud nebude řepa měkká. Pak ji vyjmeme, necháme vychladnout a oloupeme. |
2 | Oloupanou řepu nakrájíme na kostičky, vložíme do salátové mísy, jarní cibulku omyjeme, očistíme a pokrájíme na kolečka, pažitku rozkrájíme nadrobno. Jarní cibulku a pažitku přidáme k červené řepě, promícháme. |
3 | V malé misce smícháme limetkovou šťávu s vinným octem, olejem, špetkou soli a pepřem. Takto připravenou zálivku nalijeme na červenou řepu, promícháme. |
4 | Ledový salát omyjeme, očistíme, natrháme na větší kousky. Salátové kousky rozložíme na připravené talíře, na ně rozdělíme řepný salát a zdobíme bílým jogurtem. |
Poznámka
Servírujeme studené.