Jednoduchý recept

Rostbíf s olivovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 46809
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
2 kávová lžička Koření Steak 7 pepřů
150 g Máslo čerstvé
1 dl Olej olivový extra panenský
100 g Olivy černé
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl mořská
2 dl Víno červené
2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 768 kcal
Kilojoule 3 212kJ
1% Sacharidy 4 g
87% Tuky 65 g
29% Sodík 586 mg
62% Bílkoviny 35 g

Rostbíf s olivovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí, steakovým kořením, drobně nasekaným rozmarýnem, worcesterskou omáčku a olivovým olejem. Umytý roštěnec dáme do vhodné kuchyňské nádoby, důkladně maso potřeme připravenou směsi, přikryjeme potravinářskou fólií a na celou noc odložíme do lednice.

2

Přibližně půl hodiny před pečením roštěnec vytáhneme z lednice a položíme na pracovní plochu.

3

Pánev rozehřejeme, položíme do ní roštěnec, zprudka s každé strany opečeme. Pánev s opečeným masem vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme 50 minut, při teplotě 130 stupňů. Hotový rostbíf vytáhneme z trouby, necháme 15 minut na teplém místě odpočinout, aby se vyrovnala teplota a při krájení se v mase zachovalo více šťávy.

4

Po vybrání rostbífu z pánve z ní odstraníme nadbytečný tuk, necháme jen výpek, pánev vrátíme na sporák. Výpek zahřejeme, zalijeme vínem, vyvaříme na půlku. Přidáme na tenká kolečka pokrájené olivy, necháme je trochu změknout, přimícháme na kousky nakrájené studené máslo a za stálého míchání zahustíme. Omáčku nevaříme, jen zahříváme. Nakonec ji podle vlastní chuti dosolíme dopepříme.

5

Teplý rostbíf nakrájíme na porce, rozložíme na talíře (zvlášť ve vhodné nádobce přidáme teplou omáčku) a jídlo podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Rostbíf servírujeme jako teplé hlavní jídlo. Vhodnou přílohou je pečená zelenina. Pokud chceme rostbíf udržet teplý, upečený ho zabalíme do alobalu a udržujeme v troubě při čtyřiceti stupních.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept