Restovaná kapusta s majoránkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Restovaná kapusta s majoránkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 46814 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
400 g | Kapusta hlávková |
20 g | Majoránka |
80 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
9 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 532,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 122,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková, Majoránka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Restovaná kapusta s majoránkou postup přípravy receptu:
1 | Kapustu nakrájíme na nudličky, 4 minuty povaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme a necháme okapat. V hlubší pánvi rozpustíme máslo a vložíme okapanou kapustu. Na prudkém ohni orestujeme za stálého míchání 3 minuty, nakonec vmícháme nasekanou majoránku a promícháme. Odstavené osolíme, opepříme, podáváme jako přílohu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.