Tortellini zapečené s hříbky a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tortellini zapečené s hříbky a rajčaty
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 46815 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 g | Gouda |
800 g | Hříbky čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná T 400 |
7 polévková lžíce | Olej bazalkový |
2 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
2 kávová lžička | Sůl |
300 g | Těstoviny Tortellini |
250 ml | Víno červené |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hříbky čerstvé, Oregano sušené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gouda, Mouka pšeničná T 400, Pepř černý mletý, Těstoviny Tortellini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej bazalkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tortellini zapečené s hříbky a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Očistíme hříbky, případně hrubší nečistoty odstraníme vlhkou utěrkou, a rozkrájíme na silnější plátky. Oloupeme cibuli a česnek a obojí nakrájíme na menší kousky. |
2 | Připravíme si pánev, ve které rozpálíme 4 lžíce oleje, přidáme cibuli a česnek a osmahneme je dosklovita. K zelenině přimícháme drcené oregano, pokrájené hříbky a za občasného míchání dusíme další 3 minuty. Rajčata vyjmeme z konzervy, necháme okapat. Šťávu nevyléváme. Rajčata rozkrájíme na kostičky. |
3 | Hříbky na pánvi zaprášíme moukou, promícháme, osmahneme a za stálého míchání podléváme červeným vínem. Do omáčky přidáme rajčata a šťávu z rajčat, dochutíme solí a pepřem, dobře promícháme a vaříme dalších 10 minut. |
4 | Tortellini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a promícháme s 1 lžící oleje. Předehřejeme troubu na 200 ºC (horkovzdušnou troubu na 180 ºC). Goudu pomocí struhadla nahrubo nastrouháme. |
5 | Zapékací mísu vymažeme 1 lžící oleje a na dno vyložíme 1/2 těstovin. Na těstoviny nalijeme polovinu hříbkové omáčky a posypeme polovinou nastrouhaného sýra. Na sýr navrstvíme zbytek těstovin, přelijeme omáčkou, posypeme sýrem a nakonec vše pokapeme zbytkem oleje. Takto připravené těstoviny vložíme do střední části trouby a zapékáme zhruba 30 minut. Poté nákyp vyjmeme, upravíme na talíře a podáváme. |