Jednoduchý recept

Cibulačka z Francie

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 46817

Ingredience

5 g Bobkový list
1,5 kg Cibule
40 g Cukr krupice
60 g Krupice dětská
120 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Sýr Ementál (Primátor)
1 kávová lžička Sůl
1 hrst Tymián čerstvý
200 g Veka
5 dl Víno bílé
1 l Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 551 kcal
Kilojoule 2 306kJ
17% Sacharidy 62 g
30% Tuky 22 g
35% Sodík 694 mg
22% Bílkoviny 12 g

Cibulačka z Francie postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme po délce na hrubé plátky. V hrnci rozpálíme máslo, vložíme cibuli, orestujeme, posypeme cukrem, přidáme nití svázáný tymián a za stálého míchání cibuli karamelizujeme. Do hrnce vsypeme bobkový list, sůl, pepř, vše zalijeme vínem, necháme ho vyvařit do sucha, aby zůstalo jen vinné aroma a vyrestovaná cibule. Tu posypeme dětskou krupicí, mícháním zapražíme, zalijeme vývarem a na středně silném ohni polévku povaříme 30 minut. Před dovařením podle vlastní chuti osolíme a opepříme.

2

Troubu předehřejeme, na každý krajíc veky nasypememe nastrouhaný sýr, vyskládáme na plech a vložíme do nahřáté trouby zapéct, aby veka byla křupavá a sýr rozpuštěný.

3

Uvařenou, ještě teplou polévku nalijeme do polévkových šálků, posypeme nasekanou petrželovou natí, přidáme připravené křupavé krajíce veky a podáváme.

Poznámka

Polévku podáváme jako teplý předkrm. Krutony můžeme připravit také přímo v polévce tak, že do ohnivzdorných šálků nalijeme polévku, na ní poklademe křupavé krutony a posypeme nastrouhaným sýrem. Připravené šálky naskládáme na plech, který vložíme do horké trouby pod rozpálený gril, polévku z trouby vytáhneme až bude rozpuštěný sýr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept