Jednoduchý recept

Husí guláš ze žaludků

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 46818
Kategorie: Maso

Ingredience

5 ks Bobkový list
5 stroužek Česnek
400 g Cibule
800 g Husí žaludky
0,5 polévková lžíce Kmín celý
1 polévková lžíce Majoránka
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Protlak rajčatový
20 g Rozmarýn čerstvý
4 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
300 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 176 kcal
Kilojoule 735kJ
4% Sacharidy 14 g
11% Tuky 9 g
2% Sodík 50 mg
3% Bílkoviny 2 g

Husí guláš ze žaludků postup přípravy receptu:

1

Omyté husí žaludky rozkrájíme na menší kousky. Nahrubo nasekáme oloupanou cibuli, oloupané stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky.

2

Připravíme zapékací mísu. Do ní vložíme 4 polévkové lžíce sádla, přidáme pokrájené husí žaludky, nasypeme cibuli, přidáme rajský protlak a přisypeme sladkou papriku, kmín, majoránku, rozmarýn a bobkové listy. Promícháme a zalijeme červeným vínem. Nakonec osolíme a opepříme.

3

Předehřejeme troubu na 120 °C. Zapékací misku přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby. Pokrm pečeme při 120 °C asi 1 hodinu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept