Recept

Kapr pečený po židovském způsobu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 46822
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Kapr obecný
50 g Máslo čerstvé
Na omáčku
50 g Brusinky sušené
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Cukr krupice
3 ks Hřebíček
0,5 kávová lžička Koření perníkové
100 g Mandle
1 špetka Pepř černý mletý
4 kávová lžička Povidla švestková
50 g Rozinky tmavé
150 ml Rum
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
50 g Švestky sušené
300 ml Víno bílé
Na bramborové pyré
600 g Brambory
100 g Máslo čerstvé
100 ml Mléko polotučné
200 ml Smetana 12% (konzumní)

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,120 kcal
Kilojoule 4 687kJ
20% Sacharidy 73 g
82% Tuky 62 g
8% Sodík 154 mg
71% Bílkoviny 40 g

Kapr pečený po židovském způsobu postup přípravy receptu:

1

Sušené ovoce nasypeme do menšího hrnce a zalijeme rumem. Z jednoho chemicky neošetřeného citronu odkrájíme kůru, nakrájíme nadrobno a přidáme k ovoci. Počkáme, až směs přijde k varu. Pak hrnec odstavíme z plotny, směs mírně posolíme, vložíme lžíci cukru a 100 ml vína.

2

Přichystáme kastrol, do něhož vložíme sádlo a necháme rozpustit. Nasypeme lžíci cukru a počkáme, až zkaramelizuje. Zamícháme čtyři lžičky povidel. Přilijeme zbylé víno a neustále mícháme. Čekáme, až začne vřít, potom k tomuto základu přidáme ovoce s rumem a několik celých spařených a oloupaných mandlí.

3

Oškrábeme brambory a doměkka je uvaříme. Pak z nich slijeme vodu. Hrnec s brambory dáme zpět na plotnu a zalijeme je teplým mlékem a smetanou. Nejprve je kvedlačkou rozšťoucháme a potom vložíme máslo. Pomocí kuchyňského robotu s metlami rozšleháme a lehce osolíme.

4

Připravíme pánev. Kapří filety očistíme, osolíme a opepříme a potom z každé strany zprudka přibližně tři minuty opékáme na másle.

5

Pánev odstavíme z plotny a na filety poklademe švestky. Přestříkáme lehce rumem. Přidáme omáčku, bramborové pyré a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept