Světový tartar (Tatarský biftek) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Světový tartar (Tatarský biftek)
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 46823 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
40 g | Ančovičky konzervované |
1 polévková lžíce | Hořčice |
500 g | Hovězí svíčková |
3 polévková lžíce | Kapary |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
1 hrst | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Salát | |
---|---|
1 ks | Citrony |
200 g | Kapary |
500 g | Rajčata |
100 g | Salát ledový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 306,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,9mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Hovězí svíčková, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Citrony, Rajčata, Salát ledový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kapary, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka), Kapary mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Světový tartar (Tatarský biftek) postup přípravy receptu:
1 | Dobře vychlazenou kvalitní hovězí svíčkovou nakrájíme na malé, jemné kousky, vložíme do misky, přidáme jemně nasekanou pažitku, na malé kostičky pokrájené kapary a ančovičky, přisypeme sůl, pepř, vše důkladně promícháme, podle chutě přimícháme dijonskou hořčici, worcesterskou omáčku, přilijeme olej a ještě jednou dobře promícháme, aby se spojili chutě. |
2 | Do středu mělkého talíře položíme tartar (Tatarský biftek), uprostřed uděláme menší důlek, do kterého položíme žloutek, okraje ozdobíme na čtvrtky krájenými cherry rajčaty, celými kapary, salátovými listy, zeleninu polijeme olivovým olejem, pokapeme vymačkanou šťávou z citrónu. |
3 | Dobře dochucený, pěkně naaranžovaný a vychlazený tartar podáváme. |
Poznámka
Světový tartar servírujeme studený na vychlazeném talíři, vhodnou přílohou jsou topinky a kvalitní jídlo doplníme skleničkou kvalitního vína. Tartar nepřipravujeme jen z masa, ale také ze zeleniny, ryb, lze ho připravit dokonce z ovoce.