Recept

Lasagne se špenátem a cherry rajčátky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46825

Ingredience

200 g Cibule
300 ml Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná T 400
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 hrst Petržel - nať
1 polévková lžíce Provensálské koření
600 g Rajčata
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
300 g Sýr Fontina
1 kávová lžička Sůl
300 g Těstoviny Lasagne
5 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
2 kg Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 800 kcal
Kilojoule 3 348kJ
18% Sacharidy 66 g
60% Tuky 45 g
44% Sodík 877 mg
70% Bílkoviny 39 g

Lasagne se špenátem a cherry rajčátky postup přípravy receptu:

1

Očistíme a omyjeme špenát. V hrnci necháme vařit osolenou vodu, špenát 5 minut blanšírujeme. Poté ho vyjmeme a propláchneme studenou vodou. Tekutinu z něj dobře vymačkáme.

2

Oloupeme cibuli, nakrájíme ji nadrobno. Omyjeme rajčata, otrháme je ze stonků, pokrájíme na plátky. Česnek oloupeme, pomocí lisu stroužky prolisujeme.

3

Na pánvi rozpustíme máslo, osmahneme na něm cibuli a špenát. Špenát zaprášíme moukou, podlijeme smetanou a mlékem. Dobře promícháme.

4

Do směsi přidáme česnek a provenskálské koření, vše promícháme, 2 minuty povaříme. Dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem.

5

Předehřejeme troubu na 180ºC (horkovzdušnou troubu na 160ºC). Do nízké zapékací mísy klademe po vrstvách plátky lasagní, špenát, rajčata, sýr. Vrchní vrstvu tvoří špenát a sýr.

6

Naplněnou zapékací mísu vložíme do střední části trouby, zapékáme 50 minut. Opláchneme a osušíme petrželku, nasekáme nadrobno. Zapečené lasagne vyjmeme z trouby, upravíme na talíře a podáváme posypané petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept