Lasagne se špenátem a cherry rajčátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne se špenátem a cherry rajčátky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 46825 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná T 400 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 hrst | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Provensálské koření |
600 g | Rajčata |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kg | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Sýr Fontina |
300 g | Těstoviny Lasagne |
5 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 323,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 110,3mg |
Vitamín E | 7,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rajčata, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Fontina, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná T 400, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Provensálské koření, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Lasagne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne se špenátem a cherry rajčátky postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a omyjeme špenát. V hrnci necháme vařit osolenou vodu, špenát 5 minut blanšírujeme. Poté ho vyjmeme a propláchneme studenou vodou. Tekutinu z něj dobře vymačkáme. |
2 | Oloupeme cibuli, nakrájíme ji nadrobno. Omyjeme rajčata, otrháme je ze stonků, pokrájíme na plátky. Česnek oloupeme, pomocí lisu stroužky prolisujeme. |
3 | Na pánvi rozpustíme máslo, osmahneme na něm cibuli a špenát. Špenát zaprášíme moukou, podlijeme smetanou a mlékem. Dobře promícháme. |
4 | Do směsi přidáme česnek a provenskálské koření, vše promícháme, 2 minuty povaříme. Dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem. |
5 | Předehřejeme troubu na 180ºC (horkovzdušnou troubu na 160ºC). Do nízké zapékací mísy klademe po vrstvách plátky lasagní, špenát, rajčata, sýr. Vrchní vrstvu tvoří špenát a sýr. |
6 | Naplněnou zapékací mísu vložíme do střední části trouby, zapékáme 50 minut. Opláchneme a osušíme petrželku, nasekáme nadrobno. Zapečené lasagne vyjmeme z trouby, upravíme na talíře a podáváme posypané petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.