Jednoduchý recept

Smaženice z hub

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 46826

Ingredience

5 krajíc Chléb konzumní
1 ks Cibule
800 g Houby čerstvé
1 špetka Kmín celý
2 polévková lžíce Krupička dětská
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Petržel - nať
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 473 kcal
Kilojoule 1 977kJ
16% Sacharidy 59 g
20% Tuky 15 g
11% Sodík 225 mg
52% Bílkoviny 29 g

Smaženice z hub postup přípravy receptu:

1

Česnek pokrájíme na tenké plátky. Na pánev vložíme sádlo, nasypeme kmín a nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zezlátne a kmín praská, přihodíme plátky česneku a část nakrájených čerstvých hub. Počkáme přibližně 5 minut, potom přidáme zbytek hub a krupičku. Pražíme, dokud se neodpaří tekutina, kterou houby pustily. Následně rozklepneme vejce, osolíme a opepříme směs. Úplně stáhneme plamen, smaženici necháme dojít. Hotový pokrm před servírováním ještě posypeme nasekanou zelenou petrželkou.

2

Z krajíců chleba opečeme na pánvi na troše sádla topinky, které zlehka potřeme česnekem a servírujeme ke smaženici.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept