Zapékaná kapustička - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná kapustička
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 46827 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
10 g | Hořčice |
750 g | Kapusta růžičková |
20 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 g | Pepř cayenský |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 942,2mg |
---|---|
Cholesterol | 26,5mg |
Draslík | 33,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř cayenský, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kapusta růžičková, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná kapustička postup přípravy receptu:
1 | Růžičkové kapusty vhodíme do vroucí osolené vody, 8 minut povaříme. Ihned scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat. |
2 | V rendlíku rozpustíme máslo, vmícháme mouku a za stálého míchání povaříme 2 minuty. Přidáme sůl, pepř, cayenský pepř, hořčici, promícháme, postupně přiléváme mléko a vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Do odstavené omáčky vmícháme polovinu nastrouhaného Čedaru. Do vymazaného pekáčku naskládáme rozpůlené kapustičky, zalijeme připravenou omáčkou a posypeme zbytkem sýra. Zapékáme přibližně 10 minut, až se na povrchu začnou dělat sýrové bubliny. |
Poznámka
Servírujeme teplé.