Jednoduchý recept

Zapékaná kapustička

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 46827
Kategorie: Zelenina

Ingredience

10 g Hořčice
750 g Kapusta růžičková
20 g Máslo čerstvé
300 ml Mléko polotučné
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 g Pepř cayenský
5 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
100 g Sýr Čedar

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 197 kcal
Kilojoule 824kJ
4% Sacharidy 14 g
13% Tuky 10 g
37% Sodík 750 mg
21% Bílkoviny 12 g

Zapékaná kapustička postup přípravy receptu:

1

Růžičkové kapusty vhodíme do vroucí osolené vody, 8 minut povaříme. Ihned scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.

2

V rendlíku rozpustíme máslo, vmícháme mouku a za stálého míchání povaříme 2 minuty. Přidáme sůl, pepř, cayenský pepř, hořčici, promícháme, postupně přiléváme mléko a vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Do odstavené omáčky vmícháme polovinu nastrouhaného Čedaru. Do vymazaného pekáčku naskládáme rozpůlené kapustičky, zalijeme připravenou omáčkou a posypeme zbytkem sýra. Zapékáme přibližně 10 minut, až se na povrchu začnou dělat sýrové bubliny.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept