Kančí guláš se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí guláš se švestkami
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 46828 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
360 g | Chléb celozrnný žitný |
40 g | Chléb konzumní |
10 g | Citronová kůra |
5 ml | Citronová šťáva |
10 g | Cukr krupice |
500 ml | Hovězí vývar základní |
3 g | Hřebíček |
250 g | Jablka |
1000 g | Kančí maso |
3 g | Pepř černý celý |
2 g | Pepř černý mletý |
80 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Šafrán |
6 g | Sůl |
350 g | Švestky |
600 ml | Víno červené |
3 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 12,9mg |
Draslík | 440,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný žitný, Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Hřebíček, Jablka, Kančí maso, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Sůl, Švestky, Víno červené, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Pepř černý mletý, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí guláš se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Kančí maso odblaníme, vcelku vložíme do červeného vína, okořeníme celým pepřem, hřebíčkem, zázvorem, šafránem a necháme máčet přes noc. Druhý den maso vyjmeme, nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce s rozehřátým sádlem, osmažíme, podlijeme vínem, ve kterém se maso máčelo a podusíme přibližně půl hodiny. Mezitím vypeckujeme švestky, pokrájíme na kostičky, jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. Citronovou kůru a kůrku z tvdšího chleba postrouháme na jemno. Švestky přisypeme k masu, ochutíme citronovou šťávou, cukrem, solí, pepřem, citronovou kůrou, zahustíme chlebovou kůrkou, podle potřeby podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Nakonec přimícháme strouhaná jablka, provaříme a odstavíme. |
2 | Guláš podáváme s žitným chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.