Jednoduchý recept

Ústřice na ledu s červeným vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 46829
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Cibule
4 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Med včelí
1 dl Olej olivový extra panenský
1 hrst Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
24 ks Ústřice
1 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 768 kcal
Kilojoule 3 215kJ
11% Sacharidy 40 g
52% Tuky 39 g
37% Sodík 737 mg
102% Bílkoviny 58 g

Ústřice na ledu s červeným vínem postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozpálíme olej, vsypeme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, zpěníme ji, přilijeme citronovou šťávu, chvilku povaříme, zalijeme vínem, které z častí vyvaříme a stáhneme z ohně.

2

Vínovou omáčku necháme vychladnout, podle vlastní chuti přidáme med, dobře promícháme, osolíme, opepříme, nakonec přisypeme drobně nasekanou pažitku a zamícháme.

3

V surovinách uvedené množství (na čtyři porce) středně velkých ústřic dobře omyjeme, otevřeme skořápky, naaranžujeme na hluboký, ledem naplněný talíř, lžíci doplníme skořápky připravenou vínovou omáčkou, každou porci ozdobíme zelenou pažitkou a podáváme.

Poznámka

Ústřice podáváme jako studený předkrm, každou porci ještě ozdobíme půlkou citrónu. Na ústřicích je nejdůležitější jejích čerstvost. Čerstvé ústřice jsou plné slané vody a mají mořskou vůni. Nejlépe chutnají v sezóně, tedy v zimních měsících.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept