Ústřice na ledu s červeným vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ústřice na ledu s červeným vínem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 46829 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
1 hrst | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
24 ks | Ústřice |
1 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 300,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Med včelí, Pažitka, Sůl, Ústřice, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ústřice na ledu s červeným vínem postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozpálíme olej, vsypeme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, zpěníme ji, přilijeme citronovou šťávu, chvilku povaříme, zalijeme vínem, které z častí vyvaříme a stáhneme z ohně. |
2 | Vínovou omáčku necháme vychladnout, podle vlastní chuti přidáme med, dobře promícháme, osolíme, opepříme, nakonec přisypeme drobně nasekanou pažitku a zamícháme. |
3 | V surovinách uvedené množství (na čtyři porce) středně velkých ústřic dobře omyjeme, otevřeme skořápky, naaranžujeme na hluboký, ledem naplněný talíř, lžíci doplníme skořápky připravenou vínovou omáčkou, každou porci ozdobíme zelenou pažitkou a podáváme. |
Poznámka
Ústřice podáváme jako studený předkrm, každou porci ještě ozdobíme půlkou citrónu. Na ústřicích je nejdůležitější jejích čerstvost. Čerstvé ústřice jsou plné slané vody a mají mořskou vůni. Nejlépe chutnají v sezóně, tedy v zimních měsících.