Jednoduchý recept

Kančí guláš s uzeným masem a žampiony

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 46830

Ingredience

2 g Bobkový list
600 g Brambory vařené
200 g Cibule
1000 ml Hovězí vývar základní
2 g Jalovec
1000 g Kančí maso
100 g Kapie
2 g Kmín celý
100 g Křen
2 g Paprika mletá pálivá
20 g Paprika mletá sladká
30 g Pažitka
3 g Pepř černý mletý
80 g Protlak rajčatový
50 ml Rum
50 g Strouhanka
120 g Sádlo škvařené
15 g Sůl
200 g Uzená vepřová krkovička
100 ml Víno červené
20 g Česnek
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 747 kcal
Kilojoule 3 124kJ
11% Sacharidy 40 g
52% Tuky 39 g
86% Sodík 2 g
90% Bílkoviny 50 g

Kančí guláš s uzeným masem a žampiony postup přípravy receptu:

1

Kančí přední maso odblaníme, nakrájíme na kostky, prorostlejší uzené maso rozkrájíme na menší kostičky, cibuli nadrobno, žampiony na plátky, křen nastrouháme a kapii pokrájíme na proužky. Česnek prolisujeme, pažitku posekáme na jemno.

2

V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme obě masa, osmažíme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, promícháme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, okmínujeme, ochutíme česnekem, okořeníme jalovcem, bobkovým listem a dusíme téměř do měkka. Nyní guláš ochutíme červeným vínem, rumem, přidáme žampiony, kapii, zahustíme strouhankou a dodusíme.

3

Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem, posypeme pažitkou, křenem, podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept