Kančí guláš s uzeným masem a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí guláš s uzeným masem a žampiony
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 46830 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
600 g | Brambory vařené |
20 g | Česnek |
200 g | Cibule |
1000 ml | Hovězí vývar základní |
2 g | Jalovec |
1000 g | Kančí maso |
100 g | Kapie |
2 g | Kmín celý |
100 g | Křen |
2 g | Paprika mletá pálivá |
20 g | Paprika mletá sladká |
30 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
80 g | Protlak rajčatový |
50 ml | Rum |
120 g | Sádlo škvařené |
50 g | Strouhanka |
15 g | Sůl |
200 g | Uzená vepřová krkovička |
100 ml | Víno červené |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 19,4mg |
Draslík | 827,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory vařené, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Kančí maso, Kmín celý, Křen, Paprika mletá sladká, Pažitka, Rum, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Kapie, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Uzená vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí guláš s uzeným masem a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Kančí přední maso odblaníme, nakrájíme na kostky, prorostlejší uzené maso rozkrájíme na menší kostičky, cibuli nadrobno, žampiony na plátky, křen nastrouháme a kapii pokrájíme na proužky. Česnek prolisujeme, pažitku posekáme na jemno. |
2 | V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme obě masa, osmažíme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, promícháme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, okmínujeme, ochutíme česnekem, okořeníme jalovcem, bobkovým listem a dusíme téměř do měkka. Nyní guláš ochutíme červeným vínem, rumem, přidáme žampiony, kapii, zahustíme strouhankou a dodusíme. |
3 | Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem, posypeme pažitkou, křenem, podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.