Kančí guláš se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí guláš se šunkou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 46834 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Bramborový knedlík |
400 g | Cibule |
800 ml | Hovězí vývar základní |
1000 g | Kančí kýta |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g | Olej rostlinný |
20 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
8 g | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
180 g | Sýr Eidam cihla 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 265,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborový knedlík, Kančí kýta, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí guláš se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Kančí kýtu bez kosti nakrájíme na větší kostky, cibuli nadrobno, šunku na kostičky, sýr nastrouháme. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, přisypeme maso, šunku, cibuli, pár minut smažíme. Posypeme mletou paprikou, moukou, osmažíme, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Nakonec zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme. |
3 | Guláš rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a doplníme bramborovým knedlíkem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.