Jednoduchý recept

Ústřice se špenátem zapečené

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 46835
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

100 g Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
100 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
300 g Špenát listový čerstvý
100 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
300 g Sýr Ementál (Primátor)
300 g Ústřice

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 626 kcal
Kilojoule 2 620kJ
6% Sacharidy 23 g
61% Tuky 46 g
26% Sodík 523 mg
58% Bílkoviny 33 g

Ústřice se špenátem zapečené postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, celer na malé kostičky, listy špenátu dobře omyjeme a nasekáme, šalotku drobně pokrájíme. Ementál nastrouháme do misky, přisypeme strouhanku, smícháme dohromady. Zapneme troubu, aby se nahřála.

2

V pánvi rozpálíme máslo, na něm zpěníme šalotku, přidáme česnek, který necháme jen provonět, přimícháme připravený celer, nakonec vmícháme špenát, necháme jen projít máslem, podle chuti osolíme, opepříme a pánev stáhneme ze sporáku.

3

Čerstvé ústřice uvolníme ze skořápek, vodu ze skořápek scedíme do kastrůlku, maso vydlabeme, (prázdné skořápky namočíme do studené vody a potom je důkladně omyjeme) položíme do do kastrůlku s vodou z ústřic. Maso s vodou zahřejeme, kastrůlek odstavíme z ohně, maso vybereme z vody.

4

Umyté skořápky naskládáme na plech, naplníme je připraveným špenátem, na špenát položíme maso z ústřic, na povrch lžičkou přiměřené množství sýra. Ústřicemi naplněný plech vložíme do nahřáté trouby, pod grilem zapečeme tak, aby sýr a strouhanka měly zlatavou barvu.

5

Hotové ústřice vytáhneme z trouby, rozdělíme podle porci na talíře a podáváme.

Poznámka

Takto připravené ústřice podáváme teplé, porce můžeme ozdobit citrónem. Když chceme vybrat ústřici ze skořápky, musíme ústřicovým nožem uříznout sval, který je spojen s ulitou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept