Kančí guláš na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí guláš na česneku
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 46837 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Česnek |
200 g | Cibule |
40 g | Hořčice gurmánská |
100 ml | Hovězí vývar základní |
1000 g | Kančí kýta |
60 g | Kečup ostrý |
2 g | Kmín drcený |
15 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
25 g | Sádlo škvařené |
8 g | Sůl |
30 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 4,0mg |
Draslík | 188,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice gurmánská, Kančí kýta, Kečup ostrý, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí guláš na česneku postup přípravy receptu:
1 | Maso z kančí kýty nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. |
2 | Do pekáčku vsypeme maso s cibulí a česnekem, zakápneme worcesterem, osolíme, opepříme, přidáme ostřejší kečup, hořčici, mletou papriku, trochu kmínu, všechno důkladně promícháme, necháme odležet (nejlépe přes noc). Druhý den přilijeme trochu vývaru, přidáme lžíci sádla, pekáček zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem, vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě přibližně 50 minut. Pekáček vyjmeme, guláš naservírujeme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Jako příloha jsou vhodné bramboráčky.