Zelené fazolky se šalotkou a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelené fazolky se šalotkou a slaninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 46838 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
400 g | Fazolové lusky zelené |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Šalotka |
5 špetka | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 599,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Fazolové lusky zelené, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelené fazolky se šalotkou a slaninou postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme šalotky a plátky slaniny nakrájíme na tenké proužky. Zelené fazolky opláchneme, konce odkrojíme a vaříme je v dostatečném množství osolené vody asi 10 minut. Slijeme, zchladíme a necháme okapat. |
2 | V pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm opečeme slaninu do křupava. Slaninu vyndáme a dáme stranou. Do pánve vložíme šalotky a ve výpeku zakryté dusíme při střední teplotě asi 8 minut. Občas zamícháme, aby cibule příliš nezhnědla. Přidáme slaninu a fazolky, za stálého míchání přivedeme k varu a okořeníme solí a pepřem. |