Jednoduchý recept

Kančí guláš v kořeněném víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 46839

Ingredience

600 g Brambory vařené
60 g Chléb konzumní
500 g Cibule
150 ml Hovězí vývar základní
3 g Jalovec
1000 g Kančí maso
3 g Kmín drcený
3 g Majoránka
3 g Oregano sušené
4 g Paprika mletá pálivá
40 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý celý
2 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
3 g Tymián sušený
1000 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 192kJ
12% Sacharidy 44 g
9% Tuky 7 g
42% Sodík 838 mg
74% Bílkoviny 41 g

Kančí guláš v kořeněném víně postup přípravy receptu:

1

Odblaněné kančí přední maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, kůrku tvrdšího chleba nastrouháme.

2

Do rendlíku nalijeme červené víno, okořeníme jalovcem, tymiánem, oreganem, kmínem, celým pepřem a necháme projít varem. Víno odstavíme a necháme zatím stranou. V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě až do vysmahnutí na tuk. Posypeme mletou sladkou a pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, podlijeme kořeněným vínem a dusíme téměř doměkka. Občas podléváme vínem, až víno spotřebujeme, podléváme vývarem. Guláš zahustíme strouhanou chlebovou kůrkou, ovoníme majoránkou a dodusíme.

3

Guláš podáváme s vařeným bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept