Kančí guláš v kořeněném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí guláš v kořeněném víně
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 46839 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
60 g | Chléb konzumní |
500 g | Cibule |
150 ml | Hovězí vývar základní |
3 g | Jalovec |
1000 g | Kančí maso |
3 g | Kmín drcený |
3 g | Majoránka |
3 g | Oregano sušené |
4 g | Paprika mletá pálivá |
40 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý celý |
2 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
3 g | Tymián sušený |
1000 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 886,8mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Hovězí vývar základní, Kančí maso, Kmín drcený, Majoránka, Oregano sušené, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Sůl, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Jalovec, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí guláš v kořeněném víně postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné kančí přední maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, kůrku tvrdšího chleba nastrouháme. |
2 | Do rendlíku nalijeme červené víno, okořeníme jalovcem, tymiánem, oreganem, kmínem, celým pepřem a necháme projít varem. Víno odstavíme a necháme zatím stranou. |
3 | V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě až do vysmahnutí na tuk. Posypeme mletou sladkou a pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, podlijeme kořeněným vínem a dusíme téměř doměkka. Občas podléváme vínem, až víno spotřebujeme, podléváme vývarem. Guláš zahustíme strouhanou chlebovou kůrkou, ovoníme majoránkou a dodusíme. |
4 | Guláš podáváme s vařeným bramborem. |
Poznámka
1