Kančí guláš ostrý - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí guláš ostrý
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 46840 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 stroužek | Česnek |
300 g | Cibule |
40 g | Feferony |
1000 ml | Hovězí vývar základní |
5 g | Jalovec |
1000 g | Kančí maso |
600 g | Knedlík kynutý |
20 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
140 g | Sádlo škvařené |
150 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 42,6mg |
Draslík | 345,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Hovězí vývar základní, Kančí maso, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Knedlík kynutý, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí guláš ostrý postup přípravy receptu:
1 | Přední kančí maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, feferonky nasekáme najemno. |
2 | V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme maso, osmažíme, osolíme, opepříme a podusíme pár minut ve vlastní šťávě. Ochutíme česnekem, rozemletým jalovcem, posypeme mletou paprikou, podlijeme vývarem, přidáme feferonky a dusíme téměř doměkka. Guláš zahustíme strouhankou a dodusíme. |
3 | Guláš rozdělíme na talíře a doplníme knedlíkem. |
Poznámka
Chce-li mít guláš méně pálivý, vyškrábneme z feferonek semínka.