Jednoduchý recept

Fazolová polévka s krevetami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 46846

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
250 g Fazole
300 g Krevety tygří - loupané
5 g Majoránka
100 g Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel kudrnka
150 ml Smetana 12% (konzumní)
10 g Sůl
5 g Tymián čerstvý
1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 707 kcal
Kilojoule 2 960kJ
14% Sacharidy 51 g
102% Tuky 76 g
91% Sodík 2 g
64% Bílkoviny 36 g

Fazolová polévka s krevetami postup přípravy receptu:

1

Z fazolí slijeme vodu, dáme čerstvou, tolik, aby byly ponořené. Přidáme cibuli a mrkev vcelku, balíček s bobkovým listem, majoránkou a tymiánem, přivedeme k varu a zprudka vaříme 8 minut, potom zmírníme oheň a dovaříme fazole doměkka asi 20 minut. Podle potřeby doléváme vodou. Mrkev, cibuli a bylinkový balíček vyjmeme, přebytečnou vodu slijeme a fazole rozmixujeme na kaši.

2

Kuřecí vývar přivedeme k varu, vhodíme krevety a půl minuty povaříme. Krevety vyjmeme děrovanou naběračkou a ihned zchladíme studenou vodou, necháme okapat.

3

Vývarem zalijeme pyré na potřebnou dávku polévky, osolíme, opepříme a zahříváme, postupně přiléváme smetanu. Můžeme dohladka rozmixovat ručním mixérem. Krevety rozdělíme na jednotlivé talíře a přelijeme horkou polévkou. Střed talíře ozdobíme plátkem másla a snítkou petrželky.

Poznámka

Fazole se musí několik hodin předem namáčet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept