Recept

Kančí guláš s kořenovou zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 46847
Kategorie: Maso

Ingredience

1 g Bobkový list
100 g Celer bulvový
5 stroužek Česnek
400 g Cibule
150 g Houby čerstvé
3 g Jalovec
150 g Játra vepřová
500 g Kančí maso
2 g Kmín drcený
1000 ml Mléko - podmáslí
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mrkev kořen
3 g Nové koření celé
20 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
600 g Rýže dušená
150 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
150 g Vepřové ledvinky
200 g Vepřové srdce
1000 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 745 kcal
Kilojoule 3 119kJ
14% Sacharidy 51 g
51% Tuky 38 g
61% Sodík 1 g
91% Bílkoviny 51 g

Kančí guláš s kořenovou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Z kančích vnitřností použijeme ledvinky, játra a srdíčko. Nemáme-li kančí, můžeme použít vepřové. Vnitřnosti odblaníme, důkladně omyjeme a spolu s kančím masem nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, houby na plátky, česnek prolisujeme, mrkev, petržel, celer nastrouháme nahrubo. Kančí vnitřnosti vložíme na pár hodin do kyselého mléka nebo podmáslí.

2

V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme kančí maso, okapané vnitřnosti a podusíme ve vlastní šťávě. Osolíme, opepříme, okmínujeme, okořeníme jalovcem, bobkovým listem, novým kořením, posypeme mletou paprikou, moukou, promícháme, podlijeme vývarem z kostí a dusíme téměř doměkka. Přidáme houby, česnek, zeleninu a dodusíme.

3

Guláš upravíme na talíře, doplníme dušenou rýží a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept