Kančí guláš s kořenovou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí guláš s kořenovou zeleninou
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 46847 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
5 stroužek | Česnek |
400 g | Cibule |
150 g | Houby čerstvé |
3 g | Jalovec |
150 g | Játra vepřová |
500 g | Kančí maso |
2 g | Kmín drcený |
1000 ml | Mléko - podmáslí |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mrkev kořen |
3 g | Nové koření celé |
20 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
600 g | Rýže dušená |
150 g | Sádlo škvařené |
8 g | Sůl |
150 g | Vepřové ledvinky |
200 g | Vepřové srdce |
1000 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 231,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 9g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Játra vepřová, Kančí maso, Kmín drcený, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Rýže dušená, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřové ledvinky, Vepřové srdce mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Jalovec, Mléko - podmáslí, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí guláš s kořenovou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Z kančích vnitřností použijeme ledvinky, játra a srdíčko. Nemáme-li kančí, můžeme použít vepřové. Vnitřnosti odblaníme, důkladně omyjeme a spolu s kančím masem nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, houby na plátky, česnek prolisujeme, mrkev, petržel, celer nastrouháme nahrubo. Kančí vnitřnosti vložíme na pár hodin do kyselého mléka nebo podmáslí. |
2 | V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme kančí maso, okapané vnitřnosti a podusíme ve vlastní šťávě. Osolíme, opepříme, okmínujeme, okořeníme jalovcem, bobkovým listem, novým kořením, posypeme mletou paprikou, moukou, promícháme, podlijeme vývarem z kostí a dusíme téměř doměkka. Přidáme houby, česnek, zeleninu a dodusíme. |
3 | Guláš upravíme na talíře, doplníme dušenou rýží a podáváme. |