Recept

Růžová paštika z kachních prsou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 46848
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

100 g Anglická slanina
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Husí sádlo
180 g Jablka
350 g Kachní prsa
20 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Ořechy vlašské
3 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Růže - okvětní plátky
70 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
20 g Švestky sušené
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 504 kcal
Kilojoule 2 109kJ
4% Sacharidy 16 g
51% Tuky 38 g
25% Sodík 505 mg
46% Bílkoviny 26 g

Růžová paštika z kachních prsou postup přípravy receptu:

1

Omytá kachní prsa (bez kůže) nakrájíme na tenké nudličky. Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme. Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. Jablka omyjeme, rozkrájíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Sušené švestky bez pecek omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Jablka se švestkami dáme do misky a pokapeme je Sherry brandy. Ořechy rozkrájíme na menší kusy. Anglickou slaninu a špek nakrájíme na nudličky.

2

V hlubší pánvi rozehřejeme husí sádlo, na něm rozpustíme špek, přidáme cibuli s česnekem, zpěníme ji, přidáme maso, žampióny a restujeme asi 5 minut doměkka. Celou restovanou směs pomeleme na masovém mlýnku. Dáme ji do větší mísy, přidáme petrželku, jablka, švestky, ořechy a směs promícháme. Podle chuti osolíme, opepříme a znovu promícháme.

3

Omyjeme okvětní lístky z růží. 4 malé formičky na terinu vytřeme máslem a obložíme okvětními lístky z růží. Formičky naplníme paštikou, zakryjeme růžovými lístky a dáme do chladničky na 2-3 hodiny (musí zatuhnout). Růžovou kachní paštiku servírujeme studenou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept