Zapékaná zelenina z Nice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná zelenina z Nice
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 46850 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
750 g | Cuketa |
2 polévková lžíce | Kapary |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
125 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 697,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cuketa, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kapary, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná zelenina z Nice postup přípravy receptu:
1 | V zapékací míse smícháme omyté, na kolečka nakrájené cukety s procezenými rajčaty, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí, nasekaným česnekem a solí. Pokapeme olejem a promícháme. |
2 | Zeleninu můžeme okořenit provensálskými bylinkami, posypeme ji olivami a opepříme. |
3 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut. Asi po 10 minutách pečení přisypeme kapary. |
4 | Zapékanou zeleninu posypeme nasekanou bazalkou a podáváme teplou nebo studenou. |
Kdo má rád zeleninu, nebude zklamaný. Mě chutnalo moc. Doporučuji!