Ústřice s anglickou slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ústřice s anglickou slaninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 46852 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 stroužek | Česnek |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
0,5 kávová lžička | Tabasco |
1 hrst | Tymián čerstvý |
24 ks | Ústřice |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 405,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 59,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Sůl, Sýr Parmezán, Tabasco, Tymián čerstvý, Ústřice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ústřice s anglickou slaninou postup přípravy receptu:
1 | Ústřicovým nožem otevřeme ústřice, vodu z nich scedíme do kastrůlku a maso ze skořápky vybereme. Na pánev položíme na malé a tenké kousky nakrájenou anglickou slaninu, kterou opečeme do křupava, přidáme máslo, které rozpálíme, přisypeme na malé kostky nakrájený česnek, který necháme provonět, vlijeme worcesterskou omáčkou, zalijeme smetanou, podle chuti dochutíme solí, pepřem a Tabascem. Do horké omáčky přidáme ústřicové maso, posypeme nasekanou petrželovou natí a odstavíme z ohně. |
2 | Prázdné skořápky umyjeme ve studené vodě, naplníme je připravenou smetanovou směsi a posypeme nastrouhaným sýrem. Na povrch každé skořápky položíme minimální množství tymiánu. Naplněné skořápky naskládáme na plech, který vložíme do předehřáté trouby pod gril a zapečeme dozlatova. |
3 | Hotové ústřice vytáhneme z trouby, podle porcí je rozdělíme na talíře podáváme. |
Poznámka
Ústřice s anglickou slaninou podáváme teplé jako předkrm. Ústřice umýváme pod studenou vodou a vyléváme z nich vodu, aby se vyplavil písek anebo ulomené kousky ze skořápky.