Jednoduchý recept

Ústřice s anglickou slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 46852
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 stroužek Česnek
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Tabasco
1 hrst Tymián čerstvý
24 ks Ústřice
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,011 kcal
Kilojoule 4 231kJ
9% Sacharidy 34 g
86% Tuky 65 g
68% Sodík 1 g
124% Bílkoviny 70 g

Ústřice s anglickou slaninou postup přípravy receptu:

1

Ústřicovým nožem otevřeme ústřice, vodu z nich scedíme do kastrůlku a maso ze skořápky vybereme. Na pánev položíme na malé a tenké kousky nakrájenou anglickou slaninu, kterou opečeme do křupava, přidáme máslo, které rozpálíme, přisypeme na malé kostky nakrájený česnek, který necháme provonět, vlijeme worcesterskou omáčkou, zalijeme smetanou, podle chuti dochutíme solí, pepřem a Tabascem. Do horké omáčky přidáme ústřicové maso, posypeme nasekanou petrželovou natí a odstavíme z ohně.

2

Prázdné skořápky umyjeme ve studené vodě, naplníme je připravenou smetanovou směsi a posypeme nastrouhaným sýrem. Na povrch každé skořápky položíme minimální množství tymiánu. Naplněné skořápky naskládáme na plech, který vložíme do předehřáté trouby pod gril a zapečeme dozlatova.

3

Hotové ústřice vytáhneme z trouby, podle porcí je rozdělíme na talíře podáváme.

Poznámka

Ústřice s anglickou slaninou podáváme teplé jako předkrm. Ústřice umýváme pod studenou vodou a vyléváme z nich vodu, aby se vyplavil písek anebo ulomené kousky ze skořápky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept