Rumové bonbony s kokosem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rumové bonbony s kokosem
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 46853 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
40 g | Cukr vanilka |
700 g | Kokos sušený |
250 g | Máslo čerstvé |
250 g | Ořechy vlašské |
1 dl | Rum |
1 l | Smetana 33% (šlehačka) |
Na obalování | |
---|---|
300 g | Čokoláda bílá |
20 g | Cukr vanilka |
200 g | Kokos sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 146,3mg |
Draslík | 685,0mg |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kokos sušený, Ořechy vlašské, Rum, Čokoláda bílá, Kokos sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rumové bonbony s kokosem postup přípravy receptu:
1 | Smetanu vylijeme do kastrůlku, opatrně přivedeme k varu, přidáme na kousky nakrájené máslo, přisypeme vanilkový cukr a za stálého míchání rozpustíme máslo a vanilkový cukr. Potom přimícháme kokos, pomleté ořechy, podle vlastní chuti dochutíme rumem a směs necháme vychladnout. Necháme v lednici tak dlouho, aby chlazením vzniklo tuhé těsto. |
2 | Bílou čokoládu nakrájenou na kousky dáme do teflonové pánvičky a na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme. |
3 | Kokos vysypeme na suchou pánev, přisypeme vanilkový cukr a stálým mícháním suroviny opražíme. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout. |
4 | Následovně z těsta ukrajujeme kousky, ze kterých pomocí dlaní tvarujeme kuličky, které skládáme na papírem vyložený podnos, který dáme do mrazicího boxu slabě zmrazit. |
5 | Mírně zmražené kuličky napichujeme na párátko a každou namočíme do připravené bílé čokolády, kterou necháme na kuličkách mírně ztuhnout. Potom je obalíme v připraveném kokosu. |
6 | Hotové bonbony pokládáme do papírových košíčků a až do podávání udržujeme v lednici. |
Poznámka
Takto připravené bonbony jsou vhodným vánoční cukrovím. Servírujeme studené. Když rozpouštíme různé druhy čokolády, žádná nesmí přijít do styku s vodou, protože by se srazila. A proto opatrně také, aby dřevěná vařečka nebyla vlhká.