Jednoduchý recept

Jablečný dezert s mandlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 46854

Ingredience

60 ml Calvados
20 g Citronová kůra
100 g Cukr krupice
10 g Cukr moučkový
100 g Cukr třtinový
50 g Hrozinky
400 g Jablka
20 g Kypřicí prášek do pečiva
40 g Mandle
60 ml Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
240 g Máslo čerstvé
2 ks Vejce slepičí
Na krém
200 g Mascarpone
1 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 843 kcal
Kilojoule 3 526kJ
19% Sacharidy 68 g
142% Tuky 107 g
2% Sodík 36 mg
19% Bílkoviny 11 g

Jablečný dezert s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Hrozinky sultánky zalijeme calvadosem a necháme nasáknout. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme nadrobno. V hluboké pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme jablka a cukr a zahříváme za stálého míchání, dokud cukr nezačne karamelizovat. Vmícháme hrozinky a zahříváme ještě 8 minut, až jablka začnou měknout. Přemístíme je na dno pečící formy a necháme vychladnout.

2

Zbytek másla utřeme s cukrem do pěny, postupně vmícháme vejce, mouku a citronovou kůru. Nakonec přilijeme mléko a vymícháme hustou hmotu, která ale půjde nalít. Zalijeme vychladlá jablka ve formě, rozetřeme, posypeme moučkovým cukrem a nasekanými mandlemi, dáme do středně vyhřáté trouby na 25-30 minut péct. Píchnutím špejlí zkontrolujeme střed koláče, jestli je dopečený. Upečený dezert vyjmeme z trouby, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na porce.

3

Do mísy vyškrábneme polovinu vanilkového lusku i se semeny, přidáme krém mascarpone a vyšleháme metlou. Porce koláče podáváme mírně teplé s kopečkem krému.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept