Jednoduchý recept

Kachní prsa s mraženým rybízovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 46856
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

100 g Cukr krupice
600 g Kachní maso uzené
30 g Maliny
1 polévková lžíce Máta
2 polévková lžíce Meduňka
1 kávová lžička Rum
50 g Rybíz černý
50 g Rybíz červený
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
6 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 686 kcal
Kilojoule 2 870kJ
13% Sacharidy 45 g
63% Tuky 47 g
47% Sodík 935 mg
38% Bílkoviny 21 g

Kachní prsa s mraženým rybízovým krémem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme kuličky červeného a černého rybízu s malinami a necháme v sítu okapat. 4 lžíce ovoce odložíme do misky a necháme je v chladu, budeme je potřebovat na ozdobení pokrmu. Ostatní ovoce s 1 lžičkou rumu rozmixujeme na kaši.

2

Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku.

3

Do hrnce nalijeme asi 5-6 dl vody, na hrnec posadíme mísu, rozklepneme do ni 1 vejce s 2 žloutky, přidáme cukr a nad parou žloutky vyšleháme do pěny. Omyjeme lístky meduňky s mátou a bylinky drobně posekáme.

4

K vyšlehaným žloutkům pomalu budeme přidávat (a stále míchat) ovoce, bylinky a nakonec přimícháme tuhou šlehačku.

5

Formu vyložíme potravinářskou fólií, do ní nalijeme ovocnou směs a uhladíme. Než ji zakryjeme, formou mírně zatřeseme nebo s ní poklepeme o stůl, aby se směs rovnoměrně rozprostřela. Krém dáme do mrazničky minimálně na 12 hodin.

6

Druhý den nakrájíme z kachních prsou tenké plátky. Rozdělíme je na 4 díly, poklademe je do kruhu vedle sebe na talíře. Krém nakrájíme na 4 díly, položíme doprostřed talířů a porci ozdobíme ovocem, které ozdobně naaranžujeme na krém a servírujeme.

Poznámka

Používáme uzená kachní prsa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept