Kachní prsa s mraženým rybízovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa s mraženým rybízovým krémem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 46856 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
600 g | Kachní maso uzené |
30 g | Maliny |
1 polévková lžíce | Máta |
2 polévková lžíce | Meduňka |
1 kávová lžička | Rum |
50 g | Rybíz černý |
50 g | Rybíz červený |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
6 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 273,9mg |
Draslík | 125,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 349,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Maliny, Máta, Rum, Rybíz černý, Rybíz červený, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní maso uzené, Meduňka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa s mraženým rybízovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme kuličky červeného a černého rybízu s malinami a necháme v sítu okapat. 4 lžíce ovoce odložíme do misky a necháme je v chladu, budeme je potřebovat na ozdobení pokrmu. Ostatní ovoce s 1 lžičkou rumu rozmixujeme na kaši. |
2 | Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku. |
3 | Do hrnce nalijeme asi 5-6 dl vody, na hrnec posadíme mísu, rozklepneme do ni 1 vejce s 2 žloutky, přidáme cukr a nad parou žloutky vyšleháme do pěny. Omyjeme lístky meduňky s mátou a bylinky drobně posekáme. |
4 | K vyšlehaným žloutkům pomalu budeme přidávat (a stále míchat) ovoce, bylinky a nakonec přimícháme tuhou šlehačku. |
5 | Formu vyložíme potravinářskou fólií, do ní nalijeme ovocnou směs a uhladíme. Než ji zakryjeme, formou mírně zatřeseme nebo s ní poklepeme o stůl, aby se směs rovnoměrně rozprostřela. Krém dáme do mrazničky minimálně na 12 hodin. |
6 | Druhý den nakrájíme z kachních prsou tenké plátky. Rozdělíme je na 4 díly, poklademe je do kruhu vedle sebe na talíře. Krém nakrájíme na 4 díly, položíme doprostřed talířů a porci ozdobíme ovocem, které ozdobně naaranžujeme na krém a servírujeme. |
Poznámka
Používáme uzená kachní prsa.