Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46857
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

3 ks Cibule
30 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
10 ml Polévkové koření
3 ks Rohlíky bílé
1 špetka Sůl
150 g Sýr Ementál (Primátor)
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 229 kcal
Kilojoule 960kJ
5% Sacharidy 18 g
18% Tuky 13 g
3% Sodík 51 mg
17% Bílkoviny 10 g

Cardaillská cibulačka postup přípravy receptu:

1

Na oleji a másle mírně osmahnutou cibulku, kterou jsme předem nasekali na malinké kostičky, zlehka zasypeme moukou. Následně přilijeme vodu s polévkovým kořením, solí a pepřem. Podle libosti lze nahradit též vývarem. Směs, která nám vznikla, necháme čtvrt hodiny povařit. Během vaření pečivo nakrájíme na plátky cca tři čtvrtě centimetru silné a tyto osmahneme také na oleji a másle.

2

Podáváme ve větší míse, do které ve vrstvách střídavě vyskládáme osmahnuté pečivo a na plátky nakrájený ementál. Alternativou je nakladení pečiva a sýru přímo na talíře.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept