Savojská bramboračka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Savojská bramboračka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | rot |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 46858 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
4 ks | Brambory |
2 ks | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
30 g | Pažitka |
10 ml | Polévkové koření |
1 špetka | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 283,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 218,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Muškátový oříšek, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Savojská bramboračka postup přípravy receptu:
1 | Nadrobno nasekáme cibuli, na jemno nastrouháme mrkev, oloupeme a na kostičky nakrájíme brambory. Také nastrouháme muškátový oříšek a nasekáme pažitku. |
2 | Cibulku do růžova osmahneme na másle a zasypanou mrkví mícháme a necháme dusit, dokud směs nezačne vonět. Posypeme moukou a opražíme, poté zalijeme vodou a přidáme brambory, muškátový oříšek, polévkové koření a sůl. Vaříme cca 15 minut. |
3 | Polévku podáváme teplou a bohatě zasypanou pažitkou. Tento pokrm je velmi sytý. |