Jednoduchý recept

Smažené řízky z vepřového boku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 46863

Ingredience

100 ml Mléko polotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
6 polévková lžíce Strouhanka
80 g Sýr Moravský bochník 45%
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
500 g Vepřový bok
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

67% Kalorie 1,315 kcal
Kilojoule 5 502kJ
5% Sacharidy 18 g
170% Tuky 127 g
15% Sodík 293 mg
45% Bílkoviny 25 g

Smažené řízky z vepřového boku postup přípravy receptu:

1

Očištěný a omytý vepřový bůček nakrájíme na kousky a umeleme.

2

Žemli nakrájíme na kostičky, navlhčíme mlékem a přidáme k masu spolu s nastrouhaným sýrem a vejcem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.

3

Ze směsi tvarujeme oválné ploché řízky, obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Na pánvi na rozehřátém oleji je smažíme po obou stranách dozlatova.

4

Můžeme podávat s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept