Smažené řízky z vepřového boku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené řízky z vepřového boku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 46863 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 ml | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Moravský bochník 45% |
3 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřový bok |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 276,5mg |
Draslík | 304,5mg |
Vláknina | 835,4mg |
Vitamín A | 224,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 5,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sýr Moravský bochník 45%, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené řízky z vepřového boku postup přípravy receptu:
1 | Očištěný a omytý vepřový bůček nakrájíme na kousky a umeleme. |
2 | Žemli nakrájíme na kostičky, navlhčíme mlékem a přidáme k masu spolu s nastrouhaným sýrem a vejcem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. |
3 | Ze směsi tvarujeme oválné ploché řízky, obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Na pánvi na rozehřátém oleji je smažíme po obou stranách dozlatova. |
4 | Můžeme podávat s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou. |