Jednoduchý recept

Dušené vepřové bifteky v zelí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 46864

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
6 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
600 g Vepřový bok
500 ml Voda pitná
600 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 935 kcal
Kilojoule 3 913kJ
1% Sacharidy 4 g
124% Tuky 93 g
14% Sodík 288 mg
35% Bílkoviny 20 g

Dušené vepřové bifteky v zelí postup přípravy receptu:

1

Kysané zelí nakrájíme, uvaříme v osolené vodě a scedíme.

2

Omyté maso nakrájíme na kousky, umeleme a v míse smícháme se solí, pepřem, 1 lžící hladké mouky a 2 vejci. Vše dobře promícháme.

3

Ze směsi tvarujeme bifteky, které opečeme na pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách. Po opečení bifteky vložíme do kastrolu, podlijeme horkou vodou, vmícháme mletou papriku a chvíli zvolna dusíme.

4

Potom přidáme uvařené zelí, ocet, cukr, podle potřeby podlijeme vodou a povaříme. Nakonec podle chuti přisolíme.

5

Můžeme podávat s houskovými knedlíky nebo s noky.

Poznámka

Pokrm můžeme zahustit 200g zakysané smetany rozmíchané se lžičkou hladké mouky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept