Vepřové kotlety frikasé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety frikasé
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 46869 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřové kotlety |
100 ml | Víno bílé |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 130,9mg |
Draslík | 607,5mg |
Vláknina | 953,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Sádlo škvařené, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety frikasé postup přípravy receptu:
1 | Omyté kotlety u kosti a po obvodu nařízneme, naklepeme a na rozehřátém sádle po obou stranách lehce osmahneme. Vyjmeme do nahřáté nádoby. |
2 | Na zbylém tuku osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, přilijeme víno, citronovou šťávu a přidáme bobkový list. Vložíme kotlety, podlijeme trochou horké vody a zvolna dusíme doměkka. Nakonec vlijeme zakysanou smetanu rozmíchanou s hladkou moukou a krátce povaříme. |
3 | Můžeme podávat s houskovými knedlíky nebo s noky. |