Zapečené fusilli s uzenou rybou a jablkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené fusilli s uzenou rybou a jablkem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 46873 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Citrony |
2 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
80 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná T 400 |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
200 g | Těstoviny Fusilli |
400 g | Treska uzená |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 116,3mg |
Draslík | 574,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 85,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Jablka, Kopr čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná T 400, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor), Těstoviny Fusilli, Treska uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené fusilli s uzenou rybou a jablkem postup přípravy receptu:
1 | Fusilli uvaříme v dostatečném množství osolené vody al dente dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Předehřejeme troubu na 200 °C (horkovzdušnou troubu na 180 °C). |
2 | Připravíme si pánev, na které rozpustíme 50 g másla, mícháme a zaprašujeme moukou. Mouku s máslem necháme zpěnit a podlijeme mlékem a smetanou. |
3 | Směs mícháme, dokud není hladká. Omáčku vaříme do zhoustnutí. |
4 | Omáčku odstavíme ze sporáku, přidáme 50 g sýra, promícháme a necháme roztavit. Petrželku a kopr opláchneme, osušíme a nasekáme nadrobno. Omáčku dochutíme solí, pepřem a bylinkami. |
5 | Uzenou rybu stáhneme z kůže, vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Jablka omyjeme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenčí plátky. |
6 | Omyjeme citron a vymačkáme z něj šťávu. Uvařené těstoviny smícháme s rybou a jablky, přelijeme omáčkou, ještě jednou dochutíme solí a pepřem a přidáme citronovovou šťávu. |
7 | Vymažeme zapékací mísu máslem, vložíme do ní směs těstovin a navrch poklademe zbytek másla nakrájeného na vločky. Než mísu vložíme do trouby, posypeme směs zbytkem ementálu a dáme zapéct do střední části trouby na 20–30 minut. Když jsou těstoviny dozlatova zapečené, vyjmeme je z trouby, upravíme na talíře a podáváme. |