Omáčka estragonová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka estragonová
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46876 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
60 g | Estragon |
2 kávová lžička | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
450 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 34,1mg |
Draslík | 461,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka estragonová postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme máslo, vmícháme mouku a připravíme jíšku. Přiléváme za stálého míchání vývar. Osolíme, opepříme a vaříme 10 minut zvolna. Přidáme do omáčky smetanu, provaříme, odstavíme a přidáme nasekaný estragon. |
2 | Ihned podáváme. |