Jednoduchý recept

Polévka jahodová s vínem

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 46877

Ingredience

50 g Citronová šťáva
70 g Cukr krupice
20 g Cukr skořicový
1 kg Jahody zahradní
2 polévková lžíce Med včelí
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Rozinky tmavé
0,5 kávová lžička Sůl
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 329 kcal
Kilojoule 1 375kJ
21% Sacharidy 77 g
1% Tuky 1 g
5% Sodík 102 mg
5% Bílkoviny 3 g

Polévka jahodová s vínem postup přípravy receptu:

1

Jahody přebereme, očistíme, umyjeme pod tekoucí vodou. Následovně je dáme do misky, posypeme 2 lžícemi cukru a skořicovým cukrem, dobře rozmačkáme a propasírujeme přes síto do hrnce.

2

Do propasírovaných jahod přisypeme zbylý cukr, vložíme med, vlijeme citrónovou šťávu, víno, přidáme rozinky, všechny suroviny důkladně promícháme, podle vlastní chuti můžeme ještě polévku dochutit solí, pepřem a odložíme do lednice vychladit.

3

Hotovou polévku do servírování udržujeme v lednici.

Poznámka

Tato polévka se podává studená, hlavně v letním období.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept