Polévka jahodová s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka jahodová s vínem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 46877 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
50 g | Citronová šťáva |
70 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr skořicový |
1 kg | Jahody zahradní |
2 polévková lžíce | Med včelí |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Rozinky tmavé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 424,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 152,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jahody zahradní, Med včelí, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Pepř černý mletý, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka jahodová s vínem postup přípravy receptu:
1 | Jahody přebereme, očistíme, umyjeme pod tekoucí vodou. Následovně je dáme do misky, posypeme 2 lžícemi cukru a skořicovým cukrem, dobře rozmačkáme a propasírujeme přes síto do hrnce. |
2 | Do propasírovaných jahod přisypeme zbylý cukr, vložíme med, vlijeme citrónovou šťávu, víno, přidáme rozinky, všechny suroviny důkladně promícháme, podle vlastní chuti můžeme ještě polévku dochutit solí, pepřem a odložíme do lednice vychladit. |
3 | Hotovou polévku do servírování udržujeme v lednici. |
Poznámka
Tato polévka se podává studená, hlavně v letním období.